Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»

Προς: α. 3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔ/ΑΣ
β. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔ/ΑΣ
Κοιν: ΜΜΕ   
Θέμα: «Ανοιχτή Επιστολή»
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, ενώ εδρεύει στην πόλη της Πτολεμαΐδας καλύπτει υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού όλων των νομών της Δυτ. Μακεδονίας. Σήμερα το νοσοκομείο λειτουργεί με 200 κλίνες βάση του νέου οργανογράμματος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του νοσοκομείου μας για το έτος 2014, πληθώρα ασθενών εξετάστηκαν, νοσηλεύτηκαν και χειρουργήθηκαν στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας από την ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα από το υπάρχον οργανόγραμμα προκύπτει ότι το 1/3 των οργανικών θέσεων όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου( ιατρικής, νοσηλευτικής, διοικητικής και τεχνικής) παραμένει ακάλυπτο.
Το σύνολο των κλινικών λειτουργούν με επισφαλής όρους για τους ίδιους τους εργαζομένους και τους ασθενείς, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, που παράλληλα με την ελλιπή χρηματοδότηση του νοσοκομείου, συντελεί στην υποβάθμιση και συρρίκνωσή του. Οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας της περιοχής, δε μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον μειωμένο και εξουθενωμένο προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο από τη λειτουργία του με φιλότιμες προσπάθειες και υπερβάλλον ζήλο προσπαθεί να ανταποκριθεί στο σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή.
Όπως αντιλαμβάνεστε είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ο χώρος της υγείας δεν μπορεί να λειτουργεί με ημίμετρα προσλήψεων (τύπου voucher, επικουρικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου), που δε μας βρίσκουν σύμφωνους.
Προχωράμε ως σωματείο καταρχήν σε ενημέρωση της κατάστασης, στο χώρο αιρετών εκπροσώπων των πολιτών, των κοινωνικών φορέων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ελπίζουμε στη συμπαράστασή τους σε ότι χρειαστεί να αποφασίσουμε για την διεκδίκηση, αφενός του δικαιώματος των πολιτών στην προσέγγιση όλων των υγειονομικών υπηρεσιών του νοσοκομείου και στην παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας, και αφετέρου στην εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας στο θέμα της υγείας. Είμαστε ανοιχτοί για οποιαδήποτε πρόσκληση εκ μέρους σας, για να σας παραθέσουμε μαζί με τα προβλήματά και τις προτάσεις μας.
Με εκτίμηση
Ο Γραμματέας
Τσαντσαρίδης Σοφιανός
O Πρόεδρος
Παπαδόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου