Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ          Συμμετέχουμε στη διεθνή μέρα δράσης κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού που καλούν κινήματα και συνδικάτα στην Ευρώπη στις 22 Μάρτη. Ήδη σε Λονδίνο, Γλασκώβη, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Βαρσοβία, Βιέννη,
Ν. Υόρκη, Μελβούρνη καλούν σε μαζικές διαδηλώσεις. Θα προστεθούν άμεσα πολλές άλλες πόλεις.
           Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην απειλή επιστροφής της Ευρώπης στις πιο σκοτεινές μέρες του μεσοπολέμου όταν οι ναζί του Χίτλερ και οι φασίστες του Μουσολίνι έστησαν τα Άουσβιτς και έσερναν τους λαούς στην ανθρωποσφαγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε, στο όνομα της «καθαρής φυλής», εκατομμύρια έχασαν τις ζωές τους γιατί δεν ταίριαζαν στο πρότυπο των ναζιστών της «Άρειας καθαρής φυλής».
          Σήμερα ομοϊδεάτες τους στη χώρα μας και σε όλη τη Ευρώπη, στήνουν τη «μαύρη διεθνή» του φασισμού μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές και επιχειρούν να προβάλουν το φόβο, το μίσος κατά των μεταναστών, το ρατσισμό. Είναι ώρα να τους απομονώσουμε οριστικά. Είναι εκείνοι που με τις ρατσιστικές επιθέσεις επιχείρησαν να σπείρουν το τρόμο στις γειτονιές. Οι δε κυβερνήσεις μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους, για να τους φορτώσουν τις δικιές τους ευθύνες για την αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας, της διάλυσης της δημόσιας Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης.
          Καλούμε τους συλλόγους στα σχολεία να οργανώσουν δράσεις ή συζητήσεις με το θέμα αυτό. Επίσης προτείνεται να παρακολουθήσουν οι μαθητές μας το θεατρικό έργο ΄΄ΤΟ ΚΥΜΑ΄΄ στο ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη.
           Σας καλούμε να συμμετέχετε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στις 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. (λεωφορείο από Φλώρινα θα  ξεκινήσει).

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου