Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση των Σωματείων και των Φορέων της Φλώρινας για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση της Παιδείας
Τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Φλώρινας, εκφράζουμε την αντίθεση μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία οδηγεί σε απαράδεκτη αύξηση της τιμής του. Η αύξηση αυτή σε συνδυασμό με τη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης για την Παιδεία, θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε διακοπή της θέρμανσης όλων των σχολείων της περιοχή μας.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είναι ακόμα μία απαράδεκτη ενέργεια της Μνημονιακής Κυβέρνησης, βάσει του οργανωμένου από την Τρόικα σχεδίου, με μόνο σκοπό την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας (υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας, υγείας και όλων των κοινωνικών παροχών) - ως και κατάρρευση του κοινωνικού κράτους -, η οποία σε συνδυασμό με την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων οδηγεί στην εξαθλίωση μας ως πολίτες.
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης μία δίκαιη και ευνομούμενη πολιτεία, έχει αυξημένο το χρέος να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους θεσμούς της κοινωνικής πρόνοιας (παιδεία, υγεία, μέριμνα…) και σε καμία των περιπτώσεων να τους καταργήσει. Το αντίθετο συνιστά κατάφορα εγκληματική πράξη και εθνική προδοσία.
Προτείνουμε όσον αφορά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, την αποφορολόγησή του από ΕΦΚ, ΦΠΑ και κάθε άλλη επιβάρυνση και την διάθεση του στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην αποφορολογημένη αυτήν τιμή.

Καλούμε όλους τους Γονείς και Κηδεμόνες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση των Σωματείων και Φορέων για το πετρέλαιο.

Την Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 σας καλούμε να μη στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο, αλλά να τα πάρετε μαζί σας στις μαζικές κινητοποιήσεις. Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου όλοι στην πλατεία Μόδη και την Τετάρτη 31 πηγαίνουμε να διαμαρτυρηθούμε στην Αθήνα μαζί με τα παιδιά μας.
(Πάρτε μαζί σας και χειμωνιάτικα σκουφιά, κασκόλ, γάντια και κουβερτάκια για να τα φορέσουν τα παιδιά μας, και με αυτόν τον τρόπο να τους δείξουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να συμβεί κάτι αντίστοιχο στα σχολεία μας).

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας και να έρθουν να συμπορευτούμε στο δίκαιο αγώνα μας.

Θεωρούμε ότι ως Γονείς και Κηδεμόνες παιδιών σε τέτοιες ευαίσθητες ηλικίες πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις κατά της μνημονιακής επιβολής από την Τρόικα και να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων :

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

1PοP Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

2PοP Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

3PοP Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

5PοP Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

6PοP Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου